Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte Tarifi
Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte tarifi: Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
Köftelerin yanına:
- 4 adet orta boy patates
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 400 gram su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Köfte malzemelerimizi bir kaba alıyoruz. 1 orta boy rendelenmiş soğan ve 1 adet yumurtayı güzelce harmanlayıp elimizi ıslatarak şekillendiriyoruz.
- 4 adet orta boy patatesimizi elma dilimi şeklinde doğruyoruz ve tavada hem köfteleri hem de patatesleri yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif kızartıyoruz.
- Hafif kızartmış olduğumuz köfte ve patateslerimizi fırın kabımıza diziyoruz. Üzerine 2 adet domatesimizi ve 4 adet sivri biberimizi koyuyoruz.
- Son olarak 1 yemek kaşığı biber salçası, çeyrek çay bardağı sıvı yağ, 400 gr su, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biberi karıştırarak hazırladığımız sosumuzu köfte ve patateslerin üzerine döküyoruz.
- Fırın kabımızın üstüne ıslatılmış yağlı kağıdımızı yerleştirip 180°’lik fırında alt üst olarak 35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için takipte kalmakta fayda var.