Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokanta Usulü Fırın Sütlaç Tarifi

Lokanta Usulü Fırın Sütlaç

Lokanta Usulü Fırın Sütlaç Tarifi

Lokanta Usulü Fırın Sütlaç tarifi: Lokanta Usulü Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokanta Usulü Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)

Lokanta Usulü Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri oda sıcaklığında hazır edin.
  • Pirinçleri tencerenin içerisine aktarın ve üzerine su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sütten 1 su bardağı ayırın. 5 su bardağı sütü yumuşamış pirinçlerin üzerine aktarın. Şekeri de ilave edin. Karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Ayırdığınız 1 su bardağı sütün içerisine pirinç unu, nişasta ve yumurta sayısını ilave ederek güzelce çırpın. Ocakta kaynamakta olan sütten de bir kepçe ilave edin.
  • Ardından nişastalı karışımı azar azar kaynamakta olan sütlacın içerisine ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alınca ocaktan alın ve fırın kaplarına pay edin. Fırın tepsisine 1 parmak kadar su ilave edin. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında sadece üzerini pişerecek şekilde 10 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Lokanta Usulü Fırın Sütlaç tarifi için servis önerisi

Üzerini fındık ya da Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025