Lokanta Usulü Fırın Sütlaç Tarifi
Lokanta Usulü Fırın Sütlaç tarifi: Lokanta Usulü Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Lokanta Usulü Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı su
- 2 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
Lokanta Usulü Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri oda sıcaklığında hazır edin.
- Pirinçleri tencerenin içerisine aktarın ve üzerine su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sütten 1 su bardağı ayırın. 5 su bardağı sütü yumuşamış pirinçlerin üzerine aktarın. Şekeri de ilave edin. Karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Ayırdığınız 1 su bardağı sütün içerisine pirinç unu, nişasta ve yumurta sayısını ilave ederek güzelce çırpın. Ocakta kaynamakta olan sütten de bir kepçe ilave edin.
- Ardından nişastalı karışımı azar azar kaynamakta olan sütlacın içerisine ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Kıvam alınca ocaktan alın ve fırın kaplarına pay edin. Fırın tepsisine 1 parmak kadar su ilave edin. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında sadece üzerini pişerecek şekilde 10 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Lokanta Usulü Fırın Sütlaç tarifi için servis önerisi
Üzerini fındık ya da Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.