Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası tarifi: Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 5,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 adet limon suyu

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri güzelce yıkayın. Soğanın kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ve sarımsakları rendeleyin.
  • Pirinç ve bulguru minik bir tencerenin içinde önden hafifçe haşlayın. Ocaktan alıp sularını süzdürün.
  • Derin bir tencerenin içerisine soğan, sıvı yağ ve salçayı ilave edin. Güzelce kavurun. Ardından üzerine salçayı ve sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Su ve tavuk suyunu ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar bu şekilde kaynatın.
  • Ardından üzerine mercimek, bulgur ve pirinci de ilave ederek güzelce karıştırın. Tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin. İçerisine limon suyunu da ilave edin.
  • Tüm baharatlarını ve tuzunu da ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Tüm bakliyatlar ezilip, yumuşadığında ve çorbanız kıvam aldığında ocaktan alın. Dilerseniz blenderdan geçirin ve birkaç taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz suların tamamını tavuk suyu ya da sadece su olarak kullanabilirsiniz. Üzerine tereyağı ve naneyi yakıp gezdirebileceğiniz gibi daha taneli sevenleriniz normal tahta kaşıkla karıştırıp daha az pişirin. Çırpma teli ile karıştırmamızın nedeni daha çabuk ve çok kıvam alması.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025