Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lohikeitto Tarifi

Lohikeitto

Lohikeitto Tarifi

Lohikeitto tarifi: Lohikeitto için gerekli malzemeler nelerdir? Lohikeitto nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lohikeitto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram somon (derisi çıkarılmış)
  • 500 gram havuç
  • 500 gram patates
  • 2 dal pırasa
  • 6 su bardağı balık suyu
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Lohikeitto tarifi nasıl yapılır?

  • Patates ve havuçları iri küpler halinde doğrayın. Pırasaları ince ince dilimleyin.
  • Tereyağı bir tencerede kızdırın ve sarımsakla birlikte pırasaları yumuşayana kadar 5 dakika kadar orta ateşte soteleyin.
  • Patates, havuç, tuz, karabiber, defne yaprağı ve suyu tencereye ilave edin.
  • Patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Somonu iri küpler halinde kesin, dereotu ve kremayla birlikte tencereye ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Defne yaprağını bulup çıkarın ve çorbayı sıcak olarak servis edin.

Lohikeitto tarifi için servis önerisi

Finlandiya'da olduğu gibi esmer ekmek ve tereyağ ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025