Lohikeitto Tarifi
Lohikeitto tarifi: Lohikeitto için gerekli malzemeler nelerdir? Lohikeitto nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lohikeitto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram somon (derisi çıkarılmış)
- 500 gram havuç
- 500 gram patates
- 2 dal pırasa
- 6 su bardağı balık suyu
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Lohikeitto tarifi nasıl yapılır?
- Patates ve havuçları iri küpler halinde doğrayın. Pırasaları ince ince dilimleyin.
- Tereyağı bir tencerede kızdırın ve sarımsakla birlikte pırasaları yumuşayana kadar 5 dakika kadar orta ateşte soteleyin.
- Patates, havuç, tuz, karabiber, defne yaprağı ve suyu tencereye ilave edin.
- Patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 15-20 dakika kadar pişirin.
- Somonu iri küpler halinde kesin, dereotu ve kremayla birlikte tencereye ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Defne yaprağını bulup çıkarın ve çorbayı sıcak olarak servis edin.
Lohikeitto tarifi için servis önerisi
Finlandiya'da olduğu gibi esmer ekmek ve tereyağ ile servis edebilirsiniz.