Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Linzer Kurabiyesi Tarifi

Linzer Kurabiyesi

Linzer Kurabiyesi Tarifi

Linzer Kurabiyesi tarifi: Linzer Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Linzer Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Linzer Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye için:

  • 225 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un (1/2 su bardağı kadar daha)
  • 1/2 su bardağı badem unu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase vişne marmelatı (arasına sürmek için)
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (üstüne serpmek için)

Jöle için:

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Linzer Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Vişne jölesini tencerede hazırlayın.
  • Şeker ve tereyağını iyice krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarısını ekleyip çok az daha çırpın.
  • Kuru malzemeleri eleyin ve karışıma iki seferde olmak üzere ekleyin ve hamura yedirin.
  • Hamuru strecleyip 1 saat dolapta dinlenmesi için kaldırın. Bolca unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açın.
  • Kurabiye şekil vericileri ile hamuru kesip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Pişerken şeklini koruması için 15 dakika kadar buzlukta bekletin. Önceden ısıtılmış 175° fırında 10-15 dakika pişirin.
  • İyice soğuduktan sonra aralarına marmelat, reçel ya da jöleyi sürüp birbirleri üzerine kapatın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025