Linzer Kurabiyesi Tarifi
Linzer Kurabiyesi tarifi: Linzer Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Linzer Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Linzer Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 225 gram  tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı  şeker
- 2 su bardağı  un (1/2 su bardağı kadar daha)
- 1/2 su bardağı  badem unu
- 1 adet  rendelenmiş limon kabuğu
- 1 adet  yumurt sarısı
- 1 paket  vanilya
- 1 kase  vişne marmelatı (arasına sürmek için)
- 1 tatlı kaşığı  pudra şekeri (üstüne serpmek için)
Jöle için:
- 1 su bardağı  vişne suyu
- 2 yemek kaşığı  nişasta
- 3 yemek kaşığı  şeker
Linzer Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Vişne jölesini tencerede hazırlayın.
- Şeker ve tereyağını iyice krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarısını ekleyip çok az daha çırpın.
- Kuru malzemeleri eleyin ve karışıma iki seferde olmak üzere ekleyin ve hamura yedirin.
- Hamuru strecleyip 1 saat dolapta dinlenmesi için kaldırın. Bolca unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açın.
- Kurabiye şekil vericileri ile hamuru kesip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Pişerken şeklini koruması için 15 dakika kadar buzlukta bekletin. Önceden ısıtılmış 175° fırında 10-15 dakika pişirin.
- İyice soğuduktan sonra aralarına marmelat, reçel ya da jöleyi sürüp birbirleri üzerine kapatın. Afiyet olsun.