Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Linzer Kurabiye Tarifi

Linzer Kurabiye

Linzer Kurabiye Tarifi

Linzer Kurabiye tarifi: Linzer Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Linzer Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Linzer Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram ahududu veya vişne reçeli
  • 100 gram badem
  • 100 gram şeker
  • 320 gram un
  • 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
  • 0.5 çay kaşığı (silme) deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı (silme) tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 70 gram pudra şekeri
  • 220 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

Linzer Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 C'te getirin. Bademleri bir fırın tepsisine dizip fırına yerleştirin. 6 ile 10 dakika pişirin.
  • Kokusu mutfağa yayıldığında fırından hemen çıkarın. Soğumaları için kenara alın.
  • Kuru malzemeleri elediğiniz unla birlikte karıştırın.
  • Soğuyan bademleri şekerin yarısı ile robotta un halini alıncaya kadar çevirin ama püre haline gelmemesine de dikkat edin.
  • Derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağını  kalan şekerle birlikte mikser yardımıyla 2-3 dakika karışım beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Mikserin hızını azaltarak unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. En son badem ununu ekleyin. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.
  • Karışımı tezgahınıza alın ve ikiye bölün. Hamura disk şeklini verip streç filme sarın. En az iki saat veya akşamdan buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
  • Fırınınızı 180 C de ısıtın. İki tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıbı yardımıyla kurabiyeleri kesin. Yarısının ortasına birer delik açın. Taban ve ortası delik kurabiyeleri ayrı ayrı tepsilere yerleştirin. Tepsileri 10 dakika buzdolabında bekletin.
  • Ortası delik kurabiyeler daha çabuk pişeceğinden tepsileri ayrı ayrı pişirmenizi öneririm. Yaklaşık 6-8 dakika yeterlidir. Yarı zamanda tepsileri çevirmeyi unutmayın.
  • Pişen kurabiyeleri telin üzerine alıp soğumalarını bekleyin. Ortası delik kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
  • Tabanı oluşturacak kurabiyelere 1 -1.5 çay kaşığı reçel sürüp yayın. Üzerine pudra şekeri serptiğiniz kurabiyeyi yerleştirerek dikkatlice yapışmalarını sağlayın. Kapalı kavanoz veya kaplarda yaklaşık 7 gün taze kalacaklardır .

Linzer Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kenarları hafif renk aldığında kurabiyeleriniz pişti demektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025