Linzer Kurabiye Tarifi
Linzer Kurabiye tarifi: Linzer Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Linzer Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Linzer Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram ahududu veya vişne reçeli
- 100 gram badem
- 100 gram şeker
- 320 gram un
- 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
- 0.5 çay kaşığı (silme) deniz tuzu
- 1 çay kaşığı (silme) tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 adet büyük boy yumurta
- 70 gram pudra şekeri
- 220 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
Linzer Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 C'te getirin. Bademleri bir fırın tepsisine dizip fırına yerleştirin. 6 ile 10 dakika pişirin.
- Kokusu mutfağa yayıldığında fırından hemen çıkarın. Soğumaları için kenara alın.
- Kuru malzemeleri elediğiniz unla birlikte karıştırın.
- Soğuyan bademleri şekerin yarısı ile robotta un halini alıncaya kadar çevirin ama püre haline gelmemesine de dikkat edin.
- Derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağını kalan şekerle birlikte mikser yardımıyla 2-3 dakika karışım beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Mikserin hızını azaltarak unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. En son badem ununu ekleyin. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.
- Karışımı tezgahınıza alın ve ikiye bölün. Hamura disk şeklini verip streç filme sarın. En az iki saat veya akşamdan buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
- Fırınınızı 180 C de ısıtın. İki tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbı yardımıyla kurabiyeleri kesin. Yarısının ortasına birer delik açın. Taban ve ortası delik kurabiyeleri ayrı ayrı tepsilere yerleştirin. Tepsileri 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Ortası delik kurabiyeler daha çabuk pişeceğinden tepsileri ayrı ayrı pişirmenizi öneririm. Yaklaşık 6-8 dakika yeterlidir. Yarı zamanda tepsileri çevirmeyi unutmayın.
- Pişen kurabiyeleri telin üzerine alıp soğumalarını bekleyin. Ortası delik kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
- Tabanı oluşturacak kurabiyelere 1 -1.5 çay kaşığı reçel sürüp yayın. Üzerine pudra şekeri serptiğiniz kurabiyeyi yerleştirerek dikkatlice yapışmalarını sağlayın. Kapalı kavanoz veya kaplarda yaklaşık 7 gün taze kalacaklardır .
Linzer Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kenarları hafif renk aldığında kurabiyeleriniz pişti demektir.