Linguine Makarna (Linguine con germe di grano) Tarifi
Linguine Makarna (Linguine con germe di grano) tarifi: Linguine Makarna (Linguine con germe di grano) için gerekli malzemeler nelerdir? Linguine Makarna (Linguine con germe di grano) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Linguine Makarna (Linguine con germe di grano) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram linguine makarna
- 2 adet orta boy enginar (ayıklanmış)
- 70 gram bottarga (mumlu balık yumurtası)
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 adet taze chili biberi
- 1 diş sarımsak
- 1/2 adet orta boy limon
- 2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
- 20 gram deniz tuzu
- 2 gram taze çekilmiş tane karabiber
Linguine Makarna (Linguine con germe di grano) tarifi nasıl yapılır?
- İki litre kaynar suya, 20 gram deniz tuzu ilave edin ve linguine makarnayı damak zevkinize göre haşlayın.
- Sosu için; ayrı bir tavada, doğranmış sarımsak, taze chili biberi ve ince dilimlenmiş enginarları zeytinyağında soteleyin. Bu sırada üzerine yarım kepçe makarnanın haşlama suyundan ilave edin.
- Haşlanan makarnaları, enginarların bulunduğu tavaya alın ve karıştırmaya başlayın.
- Sırasıyla; rendelenmiş limon kabuğu, doğranmış maydanoz ve ince dilimlenmiş bottarga’ları ilave edip makarnayı sotelemeye devam edin.
- En son ekstra sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırıp bekletmeden servis edin.
Linguine Makarna (Linguine con germe di grano) tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanan makarnaları durulamadan sos tavasına alın ve diğer malzemelerle birlikte sotelemeye başlayın.