Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Zencefilli Kurabiye Tarifi

Limonlu Zencefilli Kurabiye

Limonlu Zencefilli Kurabiye Tarifi

Limonlu Zencefilli Kurabiye tarifi: Limonlu Zencefilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Zencefilli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Zencefilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 175 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

Limonlu Zencefilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine tereyağını alın ve kremamsı bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın.
  • Ardından içine toz şeker ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Ardından yumurtaları içine tek tek kırarak ilave edin ve her yumurtadan sonra çırpma işlemine devam edin.
  • Son olarak pekmezi de eklereyerek bir kez daha çırpın.
  • Kabartma tozu, limon kabuğu, zencefil, tarçın ve vanilyayı harca ilave edin. Spatula yardımıyla karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar harca ekleyin. Bir yandandan da spatula ile tüm unu karıştırarak yedirin. Bu aşamada kontrollü davranın böylelikle unun fazla ya da az gelmesini engellemiş olursunuz, gereken müdahaleyi yapabilirsiniz.
  • Yumuşak bir kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun.
  • Ardından iki eşit parçaya bölün ve kalın, orta boylarda rulolar elde edin.
  • Elde ettiğiniz rulolaları streç filme sarın ve buzlukta 1 saat kadar dinlendirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında birkaç dakika beklettikten sonra keskin, düz bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta yuvarlaklar elde edin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine hazırladığınız kurabiyeleri tek tek dizin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 - 12 dakika kadar üstleri hafif kızarana kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Limonlu Zencefilli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiyelerinizi buzdolabında eğer vaktiniz varsa 1 gece kadar dinlendirebilirsiniz. Vaktiniz yoksa buzlukta 1 saat dinlendirip, oda sıcaklığında bir süre çözdürmek en hızlı yöntem olacaktır. Rulo şeklinde hazırlamak istemezseniz hazırladığınız kurabiye hamurunu yuvarlak bir şekilde streç filme sarıp 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Kurabiyeleriniz fırından ilk çıktıklarında yumuşak bir kıvama sahip olacaktır. Dinlendikçe kıvamı oturacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025