Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Zencefilli Kek Tarifi

Limonlu Zencefilli Kek

Limonlu Zencefilli Kek Tarifi

Limonlu Zencefilli Kek tarifi: Limonlu Zencefilli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Zencefilli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Zencefilli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 - 4 su bardağı un

Limonlu Zencefilli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
  • Ardından yoğurt ve sıvı yağı da ekleyerek karışımı çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir yerde limon kabukları ile vanilyayı karıştırın. Limon kabuklarını elinizle hafif ovarak vanilyaya kokusunun işlemesini sağlayın. Ardından karışıma ilave edin.
  • Üzerine toz zencefili ve kabartma tozunu da ekleyerek 1 dakika kadar çırpın.
  • Bu karışımın içerisine eleyerek, azar azar un ilave edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir baton kek kalıbına aktarın. 180 derecede ısıtılmış fırında 35-45 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Limonlu Zencefilli Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Limon kabuklarını vanilya ile güzelce ovun.

Limonlu Zencefilli Kek tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek de servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025