Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Limonlu Yumuşak Kek

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Limonlu Yumuşak Kek tarifi: Limonlu Yumuşak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yumuşak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Yumuşak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu (ve kabuğunun rendesi)
  • 1 su bardağı un (+1 su bardağından iki parmak eksik un)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için sos:

  • 150 gram pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Yumuşak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları, vanilyayı ve şekeri 3-4 dakika çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve rendesini ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve kısa bir şekilde karıştırın.
  • Kullanacağınız kek kalıbının her tarafını güzelce yağlayın ve unlayın unun fazlasının gitmesi için kalıbı ters çevirip çırpın ve kek harcını boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 175 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkmadan önce mutlaka çubuk batırıp pişip pişmediğinden emin olun.
  • Fırından çıktıktan 15 dakika sonra servis tabağına ters çevirin soğumaya bırakın.
  • Sosu için; pudra şekerini bir kaba alın üzerine limon suyunu azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Kıvamı olduğu zaman kekin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025