Limonlu Yumuşak Kek Tarifi
Limonlu Yumuşak Kek tarifi: Limonlu Yumuşak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yumuşak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Limonlu Yumuşak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon suyu (ve kabuğunun rendesi)
- 1 su bardağı un (+1 su bardağından iki parmak eksik un)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için sos:
- 150 gram pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Yumuşak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları, vanilyayı ve şekeri 3-4 dakika çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve rendesini ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve kısa bir şekilde karıştırın.
- Kullanacağınız kek kalıbının her tarafını güzelce yağlayın ve unlayın unun fazlasının gitmesi için kalıbı ters çevirip çırpın ve kek harcını boşaltın.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 175 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkmadan önce mutlaka çubuk batırıp pişip pişmediğinden emin olun.
- Fırından çıktıktan 15 dakika sonra servis tabağına ters çevirin soğumaya bırakın.
- Sosu için; pudra şekerini bir kaba alın üzerine limon suyunu azar azar ilave ederek karıştırın.
- Kıvamı olduğu zaman kekin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.