Limonlu Yumuşak Kek Tarifi
Limonlu Yumuşak Kek tarifi: Limonlu Yumuşak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yumuşak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Limonlu Yumuşak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5-2 su bardağı un
- 1/2 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Yumuşak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır, ardından süt ve yağ eklenip çırpılmaya devam edilir. Limon suyu ve limon da eklenip karıştırılır.
- Ardından vanilin, kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır ve hafif unlanır.
- İçine kek karışımı dökülür ve birkaç kez tezgahta vurulur kabarcıkların çıkması için. 180 derecede 35 dakikada kontrollü pişirilir.
Limonlu Yumuşak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Un, kabartma tozu ve vanilin elenerek yapılırsa daha güzel olur. Kek kalıbı yağlanıp unlandıktan sonra biraz buzdolabında bekletilirse daha iyi olacaktır.
Limonlu Yumuşak Kek tarifi için servis önerisi
Üstüne dilerseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.