Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Yumuşacık Kek Tarifi

Limonlu Yumuşacık Kek

Limonlu Yumuşacık Kek Tarifi

Limonlu Yumuşacık Kek tarifi: Limonlu Yumuşacık Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yumuşacık Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Yumuşacık Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Yumuşacık Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve şekerle birlikte güzelce çırpın.
  • Ardından sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, limon suyu ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpın.
  • Limon kabuklarını vanilya ile birlikte ovun ve karışıma ilave edin.
  • Kabartma tozu ve unu eleyerek harca ilave edin. Spatula yardımıyla alttan üste doğru kuru malzemeleri harca güzelce yedirin.
  • Yağlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Limon suyu ve pudra şekerini güzelce çırpın. Keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve servis edin.

Limonlu Yumuşacık Kek tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Limonların kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025