Limonlu Yoğurtlu Kek Tarifi
Limonlu Yoğurtlu Kek tarifi: Limonlu Yoğurtlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yoğurtlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limonlu Yoğurtlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 - 4 su bardağı un
Limonlu Yoğurtlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şeker ilave edip güzelce çırpmaya başlayın.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
- Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir kabın içerisinde güzelce ovun ve harca ilave edin.
- Limon suyunu, sıvı yağ ve haşhaşı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız harca unu azar azar bir şekilde eleyerek ilave edin.
- Mikser yardımıyla çırpın ya da spatula yardımıyla alttan üste doğru güzelce karıştırın.
- Ardından yağlanmış unlanmış bir kek kalıbına kek harcını aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arasında pişirin.
- Pişince fırından alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Tamamen soğuduğunda dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!