Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi

Limonlu Yoğurt Tatlısı

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi

Limonlu Yoğurt Tatlısı tarifi: Limonlu Yoğurt Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Yoğurt Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Limonlu Yoğurt Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti hazırlayın. Şeker ile suyu 25 dakika kadar kaynatın. Hazır olmadan 5 dakika önce limon suyu ilave edin. Ilımaya bırakın.
  • Limon kabuğu ile şekeri karıştırıp 20 dakika kadar bekletin. Yumurtaları limonlu şeker ve vanilin ile çırpın. Sıra ile yoğurt, yağ, limon suyu, elenmiş un, kabartma tozu ve irmik ilave edin.
  • İrmik kullanmak istemeyenler 2 su bardağı un kullanabilir. Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı dökün. 180 derece fansız sıcak fırında 45-50 dakika pişirin. (veya kürdan kuru çıkana kadar)
  • Fırından alınca kürdan ile hafif delikler açın (çok abartmayın ki dağılmasın). Ilık şerbeti sıcak tatlıya dökün ve dinlenmeye bırakın. Dilediğiniz gibi dilimleyin. Afiyetler olsun!

Limonlu Yoğurt Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Üzerinin daha iyi kızarması için pişmesine 5 dakika kala soğuk tereyağı (1 tatlı kaşığı kadar) ilave ederek rengini güzelleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025