Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi

Limonlu Yoğurt Tatlısı

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi

Limonlu Yoğurt Tatlısı tarifi: Limonlu Yoğurt Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Yoğurt Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon

Üzeri için:

  • 50 gram badem (kabuksuz)

Limonlu Yoğurt Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Vanilya ve limon kabuklarını güzelce ovun.
  • Ovduğunuz malzemeleri de alıp yoğurt hariç kekinin tüm malzemelerini bir kabın içerisine aktarın ve güzelce karıştırın.
  • Ardından yoğurdu da ekleyerek güzelce çırpın.
  • Elde ettiğiniz hafif koyu kıvamlı kek harcını dikdörtgen ya da yuvarlak yağlanmış seramik ya da cam bir borcamın içerisine aktarın.
  • Bir bıçak yardımıyla hafifçe dilimlerini çıkaracağınız noktaları belirleyin ve bademleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  • O sırada şeker ve suyu bir tencerenin içerisine alın ve şerbetini hazırlayın. Şekerle su güzelce kaynamaya başladığında ve kıvamı yoğunlaştığında limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Bir süre ılıtın.
  • Ardından tatlınızı fırından alın ve tatlınız henüz çok sıcak, şerbetinizde hafif ılımışken (tam ılık olmamasına hafif sıcak olmasına özen gösterin) üzerine gezdirin. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Tatlınız şerbeti güzelce çekip dinlenince servis edin. Afiyetler olsun.

Limonlu Yoğurt Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kullandığınız yoğurdun sulu kıvamlı bir yoğurt olmasına dikkat edin. Tatlının çok sıcak, şerbetin orta sıcaklıkta olmasına özen gösterin.

Limonlu Yoğurt Tatlısı tarifi için servis önerisi

Üzerine toz Antep fıstığı serpebileceğiniz gibi dilerseniz dondurma ya da kaymakla da servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025