Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Yalancı Cheesecake Tarifi

Limonlu Yalancı Cheesecake

Limonlu Yalancı Cheesecake Tarifi

Limonlu Yalancı Cheesecake tarifi: Limonlu Yalancı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yalancı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Yalancı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 1 avuç fındık içi
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet lime suyu
  • 2 adet portakal suyu
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı su

Limonlu Yalancı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Alt tabanı için bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştırın.
  • Yuvarlak kelepçeli kalıbın dibine, çay bardağının dibiyle eşit bir şekilde yayın.
  • Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 10 yemek kaşığı irmiği bir tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilya katıp tekrar karıştırarak altını kapatın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi, tabanı hazırladığınız kelepçeli kalıba dökün ve soğumasını beklerken limon sosunu hazırlayın.
  • Limonlu sosu için de 2 limon suyu, 2 portakal suyu, 4 yemek kaşığı nişasta, yarım çay bardağı şeker ve yarım çay bardağı suyu tencereye alıp jöle kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Hazırladığınız limon sosunu soğumuş muhallebinin üzerine döküp eşit olarak yayın ve en az 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Kelepçeli kalıbı çıkarmadan önce limon dilimleriyle kenarlarını süsleyin. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Limonlu Yalancı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

 Limon sosunu dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olması gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025