Limonlu Yalancı Cheesecake Tarifi
Limonlu Yalancı Cheesecake tarifi: Limonlu Yalancı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Yalancı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu Yalancı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 1 avuç fındık içi
- 1 avuç ceviz içi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 10 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 2 adet lime suyu
- 2 adet portakal suyu
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı su
Limonlu Yalancı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Alt tabanı için bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştırın.
- Yuvarlak kelepçeli kalıbın dibine, çay bardağının dibiyle eşit bir şekilde yayın.
- Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 10 yemek kaşığı irmiği bir tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilya katıp tekrar karıştırarak altını kapatın.
- Hazırladığınız muhallebiyi, tabanı hazırladığınız kelepçeli kalıba dökün ve soğumasını beklerken limon sosunu hazırlayın.
- Limonlu sosu için de 2 limon suyu, 2 portakal suyu, 4 yemek kaşığı nişasta, yarım çay bardağı şeker ve yarım çay bardağı suyu tencereye alıp jöle kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Hazırladığınız limon sosunu soğumuş muhallebinin üzerine döküp eşit olarak yayın ve en az 4 saat buzdolabında bekletin.
- Kelepçeli kalıbı çıkarmadan önce limon dilimleriyle kenarlarını süsleyin. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Limonlu Yalancı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Limon sosunu dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olması gerekiyor.