Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu ve Portakallı Kabak Tarifi

Limonlu ve Portakallı Kabak

Limonlu ve Portakallı Kabak Tarifi

Limonlu ve Portakallı Kabak tarifi: Limonlu ve Portakallı Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu ve Portakallı Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu ve Portakallı Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 1/4 demet dereotu

Limonlu ve Portakallı Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tencereyi ısıtıp zeytinyağını ve sıvı yağı ilave edin. Soğanları yağda soteleyin. Sarımsakları ezin ve soğanların üzerine ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Kabakları dilediğiniz şekilde doğrayın ve soğanların üzerine ilave edin. Bulguru da kabakların üzerine ilave edin. Portakalın ve limonun kabuğunu rendeleyin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip üzerine portakal suyunu ilave edin.  Son olarak dereotunu kıyıp ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025