Limonlu Vanilyalı Kurabiye Tarifi
Limonlu Vanilyalı Kurabiye tarifi: Limonlu Vanilyalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Vanilyalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Limonlu Vanilyalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı (eritilmiş, ılık)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 6 damla limonun suyu
- 1,5 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2,5 - 3 su bardağı un
Limonlu Vanilyalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını kısık ateşte eritin ve oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirin. Erimiş tereyağı ve yumurtayı bir kabın içine alın. Hafifçe çırpın.
- İçine pudra şekerini ilave edin ve karıştırın.
- Ardından limon kabuğu rendesini, birkaç damla limon suyunu ve vanilini ekleyin.
- Kabartma tozu, tuz ve unu eleyerek ilave edin. Karıştırarak homojen bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Çıkan hamuru iki yağlı kağıdın arasına alın. 1 - 1,5 cm kalığında olacak şekilde açın.
- Yuvarlak şekiller çıkararak yağlı kağıdın üzerine aktarın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin.Renkleri hafif dönmeye başladığında fırından alın ve oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin.
- Dinlendikten sonra afiyetle tüketin.
Limonlu Vanilyalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru hazırlarken un miktarı eksik kalırsa ilave edebilirsiniz. Kabartma tozu yerine 1,5 çay kaşığı karbonat ve birkaç damla limon kullanabilirsiniz.