Limonlu Tiramisu Tarifi
Limonlu Tiramisu tarifi: Limonlu Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tiramisu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limonlu Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Islatmak için:
Limon kreması için:
- 3 adet büyük boy limonun suyu
- 3 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
Labneli harç için:
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
Limonlu Tiramisu tarifi nasıl yapılır?
- Bir minik sos tenceresinin içine 3-4 parmak kalığında su ilave edin.
- Hafif kaynamaya başladığında üzerine bir sos tenceresi daha oturtun. Alttaki suyun üsteki sos tenceresinin tabanına değmediğinden emin olun.
- Toz şeker, limon kabuğu rendesi ve tereyağını ilave edin. Karıştırarak tereyağının yavaş yavaş erimesini sağlayın.
- Ardından yumurtaları bir kabın içinde kırın ve çırpın. Azar azar yumurtaları pişirmemeye özen göstererek karışıma ilave edin. Bu aşamada yumurtalarınızı çok dikkatli ve temkinli ölçülerde ilave edin.
- Yumurtayı yedirdikten sonra yine azar azar limon suyunu ilave edin. Son aşamada tuzu ekleyin.
- İyice yoğun ve koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.
Limonlu Tiramisu tarifinin püf noktası nedir?
Limon kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarının dahil olmamasına özen gösterin. Kremayı hazırlarken yumurta ve limon suyunu azar azar ilave edin.
Limonlu Tiramisu tarifi için servis önerisi
Üzerini labneli harcınızı sıkma torbanızla sıkarak süsleyebilir, o şekilde servis edebilirsiniz.