Limonlu Tiramisu Tarifi
Limonlu Tiramisu tarifi: Limonlu Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tiramisu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Limonlu Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban için:
- 1 adet kakaolu kek (pasta tabanı)
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket labne (200 gram)
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı su
- 1 adet limon suyu
- 2,5 yemek kaşığı şeker
Limon sosu için:
- 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) su
- 2 adet limon suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Limonlu Tiramisu tarifi nasıl yapılır?
- Kremadaki malzemeleri sırasıyla tencereye koyun (Labne ve limon hariç) ve pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelince labneyi ve limon kabuğunu ekleyin.
- Ocaktan tencereyi aldıktan sonra mikserle kremayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Keki ıslatmak için su şeker ve limon suyunu biraz kaynatın.
- Daha sonra keki çok fazla olmadan ıslatın. En alt katı ıslattıktan sonra kremanın bir kısmını koyun ve yayın.
- Daha sonra ikinci katı ıslatın ve koyun. En üstüne de kremanın tamamını güzelce yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
- Limon sosu için limon suyu, şekeri ve 1/2 çay bardağı suyu ekleyin. Biraz kaynatın.
- Kalan 1 parmak suyu da nişastayı açmak için kullanın. Yavaşça kaynayan sosa nişastayı ekleyip karıştırın.
- Limon sosunuz biraz soğuyunca pastanızın üzerine dökün. Afiyet olsun.
Limonlu Tiramisu tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabında 1 saat bekletilmesi önemli.