Limonlu Taze Cheesecake Tarifi
Limonlu Taze Cheesecake tarifi: Limonlu Taze Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Taze Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Limonlu Taze Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cheesecake için:
- 600 gram labne
- 1 paket krema (200ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Alt taban için:
- 1,5 paket tam buğdaylı bisküvi
- 80 gram eritilmiş tereyağı
Sosu için:
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi (alt beyaz kısmını almadan rendeleyin acı olmaması için)
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
Limonlu Taze Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Alt tabanı için, bisküvileri rondoda un gibi yapana kadar çekiyoruz.
- Eritmiş olduğumuz tereyağını ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
- Küçük boyutlu Borcama veya 24 cm kalıba yağlı kağıt seri bisküvileri bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz.
- Labne peyniri ve şekeri bir kaba alıyoruz el çırpıcısı ile şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Kremayı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.
- En son nişasta ve vanilyasını ilave edip karıştırıyoruz dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz.
- Ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz fırınınıza göre kontrollü olun açmıyoruz.
- Ayrıca fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı orta büyüklükte su dolu bir kap koyuyoruz. Böylelikle çatlamasını önlüyoruz.
- Piştikten sonra kapatıp fırını kapağını biraz bekletin. Soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.