Limonlu Tavuk Kanatları Tarifi
Limonlu Tavuk Kanatları tarifi: Limonlu Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tavuk Kanatları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limonlu Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram tavuk kanadı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için:
Limonlu Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk hariç tüm marinasyon malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.
- Ardından tavuk kanatlarını içine ilave ederek tüm sosu yedirerek karıştırın.
- Üzerini streç filmle sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Orta boylarda bir tavayı ocağın üzerine alın ve margarini ilave edin.
- Marine olan tavuk kanatlarını arkalı önlü birkaç dakika mühürleyin.
- Ardından bir fırın kabına aktarın ve 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika kadar üzerleri ve içleri dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Limonlu Tavuk Kanatları tarifinin püf noktası nedir?
Baharat miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Limonlu Tavuk Kanatları tarifi için servis önerisi
Limon dilimleri ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.