Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Tavuk Tarifi

Limonlu Tavuk

Limonlu Tavuk Tarifi

Limonlu Tavuk tarifi: Limonlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet kemiksiz tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı krema
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1,5 çay kaşığı limon baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Limonlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuklar yıkanmadan jülyen doğranır.
  • Tencereye alınarak kısık ateşte haşlanana kadar pişirilir. Bu aşamada ilaveten su eklemenize gerek yok, kendi suyunu salıyor zaten.
  • Soğan, sarımsak ve patates küp şeklinde doğranır ve tencerenin içine eklenir.
  • Limon suyu, limon baharatı ve geri kalan tüm baharatlar tencereye eklenir.
  • En son krema eklenir ve krema yemeğe özleşene kadar pişirilir.
  • Üzerine taze sağın serpiştirilerek servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun :)

Limonlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Tavuklar kesinlikle yıkanmaz, aksi halde üzerinde bulunan bakterileri etrafa saçmış olursunuz. Limon baharatı gerçekten efsane bir lezzet katıyor. Alıp denemenizi tavsiye ederim. Bu baharat tuz içerir o yüzden yemeğin tadına bakarak ilave tuz eklemesi yapılmalıdır. Yemeğin pişip pişmediğini tavukların tadına bakarak kontrol edebilirsiniz. Eğer tavuklar yumuşamışsa yemeğinizin altını kapatabilirsiniz. Göğüs eti yerine but kullanırsanız yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025