Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Tavuk Tarifi

Limonlu Tavuk

Limonlu Tavuk Tarifi

Limonlu Tavuk tarifi: Limonlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet tavuk baget
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği

Limonlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp en üst deri kısımlarını kağıt havlu yardımıyla çıkarıyoruz.
  • Tavukları yine kağıt havlu yardımıyla kurutup üzerine çizikler atıyoruz.
  • Bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp tavukları da ekleyip buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
  • Beklettiğimiz tavuklarımızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 200 derecede yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Limonlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında bekletme işlemi çok önemlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025