Limonlu Tavuk Tarifi
Limonlu Tavuk tarifi: Limonlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Limonlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk baget
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Limonlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp en üst deri kısımlarını kağıt havlu yardımıyla çıkarıyoruz.
- Tavukları yine kağıt havlu yardımıyla kurutup üzerine çizikler atıyoruz.
- Bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp tavukları da ekleyip buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
- Beklettiğimiz tavuklarımızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 200 derecede yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabında bekletme işlemi çok önemlidir.