Limonlu Tart Kek Tarifi
Limonlu Tart Kek tarifi: Limonlu Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Limonlu Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Muhallebisi İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Limonlu Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Keki için, şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Köpük köpük olunca süt,limon kabukları ve yağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Sonrasında tüm katı malzemeleri eleyerek ekliyoruz. (Unu kontrollü ekleyin, çok katı olmasın)
- Kek kalıbınızı yağlayın ve harcı dökün. 180 derece fansız fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Çıkarınca soğumaya bırakın.
- Muhallebisi için tüm malzemeleri ocağa alın ve fokurdayana kadar pişirin. Kek soğuyana kadar onu da soğutun.
- Muhallebiyi dökmek için kekin iyice soğumasını bekleyin. Yaptıktan sonra servisten önce birkaç saat dolapta bekletin.