Limonlu Tart Tarifi
Limonlu Tart tarifi: Limonlu Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 12 yemek kaşığı sert tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
Limon sosu için:
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 3 adet taze sıkılmış limon suyu
- 6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 5 adet yumurta
Limonlu Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerinin hepsini robottan geçirin. Sonrasında elde 1 dakika kadar yoğurun ve streçleyip dolapta yarım saat saat dinlendirin.
- Pişirme işlemi öncesinde fırını 180 derecede ısıtın, iyice kızsın.
- Hamuru dolaptan çıkarıp merdane ile hemen açın (elinizin sıcaklığıyla hamur gevşer) ya da hamuru tart kalıbının ortasına koyun ve kenarlardan yukarı doğru elinizle kalıba yaymaya başlayın (kalıbın tırtıklı kenar şekillerini almasına özen gösterin).
- Hamura çatalla delikler açın ve üstüne yağlı kağıt koyup kuru fasulyeleri dökün ki hamur kabarmasın.
- Hazırladığınız tartı kızgın fırına sürüp 20 dakika pişirin sonra fasulyeleri alıp bir 20 dakika daha pişirin ve dışarı alıp soğumaya bırakın.
- Tencereyi ocağa almadan limon sosu malzemelerinin (yumurta hariç) hepsini tencereye alıp tel çırpıcıyla iyice çırpın .
- Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpma işlemini pürüzsüz bir kıvam alana kadar sürdürün.
- Sonrasında ocağa aldığınız limon sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Piştikten sonra altını ve ağzını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan sosu tarta dökün ve dolaba kaldırın.
- Dilimlediğiniz limonlu tartı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Limonlu Tart tarifinin püf noktası nedir?
Her tatlıya bir tutam tuz eklemek tatlının tadını daha belirgin hale getirecektir.Yumurtaların teker teker eklenmesi daha kıvamlı bir sos olmasını sağlayacaktır.