Limonlu Tart Tarifi
Limonlu Tart tarifi: Limonlu Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 kilogram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limon
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su
Limonlu Tart tarifi nasıl yapılır?
- Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyelim. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta ve tereyağını ilave edelim.
- Çok bastırmadan yavaşça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
- Hamuru bir poşete alıp buzdolabında 30 dakika bekletelim. Bu sırada fırını 170 derecede çalıştıralım.
- Bekleyen hamuru biraz un yardımıyla açalım. Yağladığımız kalıbın içine düzgün bir şekilde yerleştirelim ve üzerine çatalla delikler açalım. Önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirelim.
- Sosumuz için limonun kabuklarını, beyaz kısmı gelmeyecek şekilde rendeleyelim. Kalan limonun suyunu sıkalım.
- Geri kalan tüm malzemeyi bir tencere içine alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Sosumuz ve oda ısısına gelen tart hamurumuzu buluşturalım. Afiyet olsun.