Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Tart Tarifi

Limonlu Tart

Limonlu Tart Tarifi

Limonlu Tart tarifi: Limonlu Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 kilogram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su

Limonlu Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyelim. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta ve tereyağını ilave edelim.
  • Çok bastırmadan yavaşça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  • Hamuru bir poşete alıp buzdolabında 30 dakika bekletelim. Bu sırada fırını 170 derecede çalıştıralım.
  • Bekleyen hamuru biraz un yardımıyla açalım. Yağladığımız kalıbın içine düzgün bir şekilde yerleştirelim ve üzerine çatalla delikler açalım. Önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirelim.
  • Sosumuz için limonun kabuklarını, beyaz kısmı gelmeyecek şekilde rendeleyelim. Kalan limonun suyunu sıkalım.
  • Geri kalan tüm malzemeyi bir tencere içine alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  • Sosumuz ve oda ısısına gelen tart hamurumuzu buluşturalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025