Limonlu Süt Tatlısı Tarifi
Limonlu Süt Tatlısı tarifi: Limonlu Süt Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Süt Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu Süt Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı irmik
- 6 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 paket vanilya
Üst katı için:
Araları için:
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Limonlu Süt Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içerisine limon kabuğu ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini aktarın.
- Orta ateşte karıştırarak kıvamı yoğunlaşana kadar pişirin. Ocaktan alın ve içerisine limon kabuğu rendesiyle vanilyayı ilave edin. Karıştırın.
- Hazırladığınız bu muhallebi oda sıcaklığına geldiğinde yağlanmış, 24 ya da 28 cm'lik bir seramik kabın içerisine aktarın.
- Üzerine bakvalalık yufkaları kat kat çıkın. Her katın arasına bolca tereyağı sürün.
- Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Dilimleyerek üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.
Limonlu Süt Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Miktarları 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı süt şeklinde azaltarak daha minik bir porsiyon elde edebilirsiniz.
Limonlu Süt Tatlısı tarifi için servis önerisi
Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerine çok hafif şerbet gezdirebilirsiniz. Yanına dondurma ya da kaymak ilave ederek servis edebilirsiniz.