Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Soslu Cheesecake Tarifi

Limonlu Soslu Cheesecake

Limonlu Soslu Cheesecake Tarifi

Limonlu Soslu Cheesecake tarifi: Limonlu Soslu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Soslu Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Soslu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Cheesecake İçin:

  • 2 paket labne (800 gram)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 tatlı kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin

Tabanı için:

  • 4 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 300 gram tereyağı

Limonlu Sos İçin:

  • 2 adet limon suyu
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Limonlu Soslu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Kullandığınız kalıba yağlı kağıdın üstüne aliminyum folyo ile etrafını iyice sarıyoruz. Sıkı sarmanız çok önemli.
  • Tereyağını eritiyoruz. Bisküvileri toz haline getirip birleştiriyoruz. Eğer siz daha az tabanlı seviyorsanız 2 pakete düşürün.
  • Yemek kaşığıyla tabanı kalıba yayıyoruz. Eğer kenarlı istiyorsanız kaşıkla kenarlara doğru sürün.
  • 190 dereceye fırını alt üst ayarda ayarlayıp 8-9 dakika pişirin. Sonra fırından alın kenarda soğusun.
  • Harç kısmına önce labne şekeri ve süzme yoğurdu alt-üst şekilde çok fazla karıştırmadan şekeri eritiyoruz. Bunu spatulayla yapmamız önemli.
  • Daha sonra unu vanilyayı limon suyunu kabuğunu ve yarım portakal rendesini ekleyip az karıştırmaya devam ediyoruz.
  • En son yumurtaları ekleyip homojen kıvam ettikten sonra harcı tabana dökebiliriz.
  • 150 derecede alt üst ayarda fırın tepsisinin yarısına su koyup 50 dakika pişiriyoruz.
  • Fırının kapağını yarım açıp 1 saat bekletiyoruz, aksi takdirde çatlamalar olacaktır.
  • Direkt olarak ısı değişimine maruz kalmamalı! En az 5 saat ama en ideali olan 1 gün dolapta bekletiyoruz.
  • Sos için: limon suyunu kaynatın. Ocaktan alın. Kaynayan limon suyuna şekerle birlikte çırptığınız yumurta sarılarını ince şekilde ekleyip hızlıca çırpın.
  • Tekrardan ocağa alın. Kalınlaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tereyağını ekleyin eriyen tereyağının içine kremayı ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bir kaseye süzün ve sos hazır.
  • Cheesecake ile birleştirin ve dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025