Limonlu Soslu Cheesecake Tarifi
Limonlu Soslu Cheesecake tarifi: Limonlu Soslu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Soslu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Limonlu Soslu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cheesecake İçin:
- 2 paket labne (800 gram)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 tatlı kaşığı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 adet limon suyu
- 1/2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
Tabanı için:
- 4 paket tam buğdaylı bisküvi
- 300 gram tereyağı
Limonlu Sos İçin:
- 2 adet limon suyu
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı soğuk tereyağı
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Limonlu Soslu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Kullandığınız kalıba yağlı kağıdın üstüne aliminyum folyo ile etrafını iyice sarıyoruz. Sıkı sarmanız çok önemli.
- Tereyağını eritiyoruz. Bisküvileri toz haline getirip birleştiriyoruz. Eğer siz daha az tabanlı seviyorsanız 2 pakete düşürün.
- Yemek kaşığıyla tabanı kalıba yayıyoruz. Eğer kenarlı istiyorsanız kaşıkla kenarlara doğru sürün.
- 190 dereceye fırını alt üst ayarda ayarlayıp 8-9 dakika pişirin. Sonra fırından alın kenarda soğusun.
- Harç kısmına önce labne şekeri ve süzme yoğurdu alt-üst şekilde çok fazla karıştırmadan şekeri eritiyoruz. Bunu spatulayla yapmamız önemli.
- Daha sonra unu vanilyayı limon suyunu kabuğunu ve yarım portakal rendesini ekleyip az karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son yumurtaları ekleyip homojen kıvam ettikten sonra harcı tabana dökebiliriz.
- 150 derecede alt üst ayarda fırın tepsisinin yarısına su koyup 50 dakika pişiriyoruz.
- Fırının kapağını yarım açıp 1 saat bekletiyoruz, aksi takdirde çatlamalar olacaktır.
- Direkt olarak ısı değişimine maruz kalmamalı! En az 5 saat ama en ideali olan 1 gün dolapta bekletiyoruz.
- Sos için: limon suyunu kaynatın. Ocaktan alın. Kaynayan limon suyuna şekerle birlikte çırptığınız yumurta sarılarını ince şekilde ekleyip hızlıca çırpın.
- Tekrardan ocağa alın. Kalınlaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Tereyağını ekleyin eriyen tereyağının içine kremayı ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bir kaseye süzün ve sos hazır.
- Cheesecake ile birleştirin ve dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.