Limonlu Soğuk Pasta Tarifi
Limonlu Soğuk Pasta tarifi: Limonlu Soğuk Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Soğuk Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Limonlu Soğuk Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta sarısı
- 2 adet limonun suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay kaşığı limon aroması
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (sütle çırpılmış)
- 10 adet petibör bisküvi (dövülmüş)
Üzeri İçin:
- 6-7 adet petibör bisküvi (dövülmüş)
- 6-7 adet kakaolu petibör bisküvi (dövülmüş)
Limonlu Soğuk Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazlarını, toz şekerle iyice köpürtene kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Mikserle çırptığınız esnada limon suyunu azar azar ilave edin.
- Yumurta sarıları renk değiştirince limon kabuklarını, limon aromasını, vanilini ekleyin ve karıştırın.
- Bir paket krem şantiyi sütle çırpın.
- Yumurta sarılı karışımı, yumurta beyazlı karışımı, çırpılmış krem şantiyi, dövülmüş petibör bisküvileri bir spatulayle nazikçe katlayarak karıştırın.
- Karışımı, yağlı kağıt serili kelepçeli yuvarlak bir fırın kabına dökün.
- Kalıba döktüğünüz tatlının üstünü düzeltin ve dövülmüş petibörleri üstüne serpin. 1 gece buzlukta bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin.