Limonlu Şekersiz Şam Kurabiyesi Tarifi
Limonlu Şekersiz Şam Kurabiyesi tarifi: Limonlu Şekersiz Şam Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Şekersiz Şam Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Limonlu Şekersiz Şam Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 120 gram dut kurusu (tozu)
- 90 gram zeytinyağı
- 2 adet küçük boy yumurta
- 100 gram yoğurt (veya süt) (yoğurtla daha mis oluyor bence)
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu (portakal da olur)
- 260 gram yulaf unu
- 120 gram tam buğday unu
Üzeri için:
- 8-9 dilim limon
- 1 küçük kase dut kurusu tozu (veya Hindistan cevizi şekeri)
Limonlu Şekersiz Şam Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Dut kurusu tozunu, zeytinyağ, yumurta ve yoğurdu karıştırma kabında çırpıyoruz ve geri kalan malzemeleri ekleyip,nyoğuruyoruz.
- Ele yapışan bir hamur oluyor. Elinizi yağlayıp şekil verebilirsiniz.
- İpince kestiğimiz limon kabuklarını veya kurumuş limon kabuğu da kullanabilirsiniz.
- Kurabiyelerin üzerine yerleştirip biraz Hindistan cevizi şekeri veya dut kurusu tozu serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika orta kısımda,üzerinin kızarması içinde bir üste çıkartıp 6-7 dakika turbo ayarında çalıştıralım. Şimdiden afiyet olsun.
Limonlu Şekersiz Şam Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Üzerindeki limon dilimi oldukça ince olmalı veya önceden kurutulmuş limon kullanabilirsiniz ben kalın kullandığım için kurabiye de ekşi bir tat bıraktı.