Limonlu Şekerpare Tarifi
Limonlu Şekerpare tarifi: Limonlu Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limonlu Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şekerpare Hamuru İçin:
- 250 gram un
- 125 gram tereyağı (soğuk)
- 65 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 1 kase antep fıstığı içi
Şerbet İçin:
- 1 litre su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1/2 adet limon suyu
Limonlu Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Fırnı 160 dereceye ısıtın.
- Şekerpare Hamuru Hazırlanışı: Unu geniş bir kabın içine eleyin. Tereyağını ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
- Kalan malzemelerin hepsini ekleyip, pürüzsüz dokulu hamur elde edin.
- Yuvarlak bezeler halinde yuvarlayarak tepsiye dizin. Antep fıstıklarını yuvarlak bezelerin tam ortasına parmağınız yardımı ile bastırarak yerleştirin. Fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbet Hazırlamak İçin: Su ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu sıkın ve işte şerbetiniz hazır.
- Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti ilave edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Limonlu Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Şekerpare hamuru için tereyağını soğuk kullanmak, hamurun kıyır kıyır olup ağızda dağılmasına yardımcı olacaktır. Şerbet ve şekerparelerin sıcak olması, hamurun şerbeti iyice çekebilmesi için gereklidir.
Limonlu Şekerpare tarifi için servis önerisi
Bir top dondurma veya kaymakla sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.