Limonlu Pratik Cheesecake Tarifi
Limonlu Pratik Cheesecake tarifi: Limonlu Pratik Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Pratik Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limonlu Pratik Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 600 gram süzülmüş labne
- 1 paket krema
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 300 mililitre su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı (silme) zerdeçal
Limonlu Pratik Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Yulaflı bisküviyi rondodan geçirin, üzerine tereyağını ekleyip karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküp, bir bardağın alt kısmıyla sıkıştırın ve buzdolabında bekletin.
- Labneyi ve kremayı derin bir kaba alıp tel çırpıcı ile karıştırın. Toz şekeri ekleyip, karıştırmaya devam edin.
- Yumurtaları teker teker ekleyip, karıştırın.
- Kalıbınızı buzdolabından alın ve kalıbın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.
- Fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kapta su koyun. 160 derecede ısıtın.
- Kekinizi fırına koyun ve 1 saat fırının kapağını açmadan 160 derecede pişirin.
- 1 saatin sonunda fırını kapatın ama keki çıkarmayın, içinde soğumasını bekleyin.
- Sos için tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve pişirin. Soğuyan kekin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
- Dinlenen kekinizi dikkatlice kalıptan çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.