Ana sayfa » Kek » Limonlu Portakallı Kek Tarifi
Limonlu Portakallı Kek tarifi: Limonlu Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Portakallı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması oldukça önemli. Yumurta ve şekeri köpürene ve rengi dönene kadar çırpmayı unutmayın. Bu aşamada şeker iyice eriyecek ve karışım krema kıvamında olacaktır. Karışımınızın içine çok fazla limon ve portakal suyu eklemiyoruz çünkü kek harcımıza ne kadar sıvı eklersek, kekimizin kabarması oldukça güçleşecek ve içi çiğ kalacaktır. Kekimiz aromaları rendelenmiş kabuklardan alacak. Dilerseniz bu kabukları biraz daha arttırabilirsiniz. Buna bağlı vanilin miktarını artırmanızı da öneririz.
Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri sereperek servis edebilirsiniz. Ama kekin soğuk olması bu aşamada önemli, yoksa pudra şekeri kekin sıcaklığıyla eriyecektir.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin