Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Portakallı Kek Tarifi

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu Portakallı Kek Tarifi

Limonlu Portakallı Kek tarifi: Limonlu Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Portakallı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Portakallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu (taze sıkım)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkım)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)

Limonlu Portakallı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek kalıbınızı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Derin bir kapta yumurta ve şekeri 5-6 dakika çırpın.
  • Krema kıvamını aldıktan sonra sıvı malzemeleri ve rendeleri ekleyin. 2-3 dakika daha çırpın.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. 4-5 dakika daha çırpın.
  • Kek kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış fırınınıza atın.
  • Yaklaşık 35-40 dakika piştikten sonra kürdan testi yaparak, fırından alın.
  • Kek kalıbınız iyice soğuduktan sonra bir tabağa ters çevirin ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Limonlu Portakallı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması oldukça önemli. Yumurta ve şekeri köpürene ve rengi dönene kadar çırpmayı unutmayın. Bu aşamada şeker iyice eriyecek ve karışım krema kıvamında olacaktır. Karışımınızın içine çok fazla limon ve portakal suyu eklemiyoruz çünkü kek harcımıza ne kadar sıvı eklersek, kekimizin kabarması oldukça güçleşecek ve içi çiğ kalacaktır. Kekimiz aromaları rendelenmiş kabuklardan alacak. Dilerseniz bu kabukları biraz daha arttırabilirsiniz. Buna bağlı vanilin miktarını artırmanızı da öneririz.

Limonlu Portakallı Kek tarifi için servis önerisi

Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri sereperek servis edebilirsiniz. Ama kekin soğuk olması bu aşamada önemli, yoksa pudra şekeri kekin sıcaklığıyla eriyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025