Limonlu Pelte Tarifi
Limonlu Pelte tarifi: Limonlu Pelte için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Pelte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Limonlu Pelte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı şeker (80g)
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta (15-20g)
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- 1/4 su bardağı limon suyu (50 ml)
- 1/4 su bardağı portakal suyu (50 ml)
- 1 dilim limon
Limonlu Pelte tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştırın.
- Üzerine biraz su ilave ederek nişasta ve şekerin hafifçe çözülmesini sağlayın.
- Ardından suyun tamamını ekleyip karıştırın.
- Limon ve portakal suyunu ekledikten sonra orta-kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Bir spatula yardımıyla karıştırarak ara ara kıvamını kontrol edin. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatıp kenara alın.
- Eşit bir şekilde servis kaplarınıza pelteyi dağıtın. Önce ilk sıcaklığı geçene kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
- Ardından en az 4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis etmeden önce üzerine limon dilimi koyun. Afiyet olsun!
Limonlu Pelte tarifinin püf noktası nedir?
Gerçek limon suyu ve portakal suyu kullanmaya özen gösterin. Ekşi olabilir, servis kaplarına dağıtmadan önce tadına bakıp şeker oranını artırabilirsiniz. Daha yoğun kıvamlı bir pelte istiyorsanız nişasta oranını artırın, bu haliyle oldukça yumuşak jölemsi bir yapısı olacaktır. Adet olarak daha dazla elde etmek isterseniz ölçüleri 2 veya 3 katına çıkararak uygulayabilirsiniz.