Limonlu Pastane Keki Tarifi
Limonlu Pastane Keki tarifi: Limonlu Pastane Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Pastane Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limonlu Pastane Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
Limonlu Pastane Keki tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine tereyağı ve pudra şekerini aktarın. Mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Varsa ayaklı mikserinizin orta hızında çırpın.
- Ardından içine yumurtaları tek tek ilave etmeye başlayın. Her yumurtadan sonra güzelce çırparak malzemeleri birbirine yedirin.
- Tüm yumurtaları ilave ettikten sonra içine limon suyu, limon kabuğu rendesi ve sütü ekleyin. Bir dakika kadar çırpın.
- Tüm malzemelerin içine unu eleyerek ekleyin. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek tüm malzemeler karışına kadar güzelce çırpın.
- Homojen görünümlü ve koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edeceksiniz. Bu hamuru yağlanmış, unlanmış kek kalıbının içerisine aktarın. 160 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde, fansız programda yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek afiyetle tüketin.
Limonlu Pastane Keki tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifimizde tereyağı kullandık ancak dilerseniz margarin kullanarak tadını daha bir hafifleştirebilirsiniz. En önemli noktası yağı pudra şekeri ile çok iyi bir şekilde çırpmak ve yumurtaları tek tek ilave edip karışıma yedirmek. Fırında yavaş yavaş pişirmeye özen gösterin.