Limonlu Pastacı Kreması Tarifi
Limonlu Pastacı Kreması tarifi: Limonlu Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Pastacı Kreması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limonlu Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
- 1 adet limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
- 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
- 55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta (orta boy)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?
- Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini ve limon kabuklarını da koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
- Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker, nişasta ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
- Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
- Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
- Pişen pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın, üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
- Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce çırpın, kremanız yumuşayınca içerisine limon suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin. Hazır olan limonlu pastacı kremasını dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!