Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Pastacı Kreması Tarifi

Limonlu Pastacı Kreması

Limonlu Pastacı Kreması Tarifi

Limonlu Pastacı Kreması tarifi: Limonlu Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Pastacı Kreması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
  • 1 adet limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
  • 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
  • 55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta (orta boy)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini ve limon kabuklarını da koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
  • Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker, nişasta ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
  • Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
  • Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  • Pişen pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın, üzerine temas edecek şekilde  streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce çırpın, kremanız yumuşayınca içerisine limon suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin. Hazır olan limonlu pastacı kremasını dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025