Limonlu Pasta Tarifi
Limonlu Pasta tarifi: Limonlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limonlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanyası için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 - 2 su bardağı un
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı soğuk süt
Limonlu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
- Ardından üzerine vanilya ve limon kabuğunu ilave edin, güzelce çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış 20 ya da 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbına ya da yağlı kağıt serili borcama kek harcını aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kreması için limon kabuğu rendesi, tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Kıvam alınca göz göz olunca ocaktan alın ve içerisine vanilya, tereyağı, limon kabuğu ilave edip karıştırın. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Krem şantiyi soğuk süt ve limon kabuğu rendesiyle birlikte güzelce çırpın. Buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakın.
Limonlu Pasta tarifi için servis önerisi
Üzerini dilerseniz limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.