Limonlu Parfe Tarifi
Limonlu Parfe tarifi: Limonlu Parfe için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Parfe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limonlu Parfe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket toz krem şanti (160 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı krema
- 3 adet limon
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta sarısı
Limonlu Parfe tarifi nasıl yapılır?
- Krem şanti ve krema ile çırpın.
- Bir orta boy cam kasenin içerisine toz şeker, limonun suyu, 1 yemek kaşığı kadar limon kabuğu, vanilya ve yumurta sarılarını aktarıp güzelce çırpın.
- Ardından içi yarısına kadar su dolu bir tencerenin içerisine cam kabı oturtun. İçindeki karışımı karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın. Cam kabın tencerenin tabanına değmemesine özen gösterin.
- Kıvamı yoğunlaşan limonlu karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığında karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın.
- Ilıyan limonlu karışımın içerisine çırpılmış krem şantiyi ilave edin ve güzelce çırpın.
- Hazırladığınız karışımı baton bir kek kalıbına ya da borcam veya tepsiye aktarın. Streç film yardımıyla güzelce kaplayın ve derin dondurucuda 1 gün kadar bekletin.
- Ertesi gün streç filmleri üzerinden çıkarın ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Limonlu Parfe tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız limonlu karışımı benmari usulü pişirirken çok fazla koyulaştırmamaya özen gösterin. Cam kasenin tencerenin tabanına değmemesine, tencerenin içerisine çok fazla su koymamaya da özen gösterin.
Limonlu Parfe tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerini frambuaz gibi meyvelerle süsleyerek, çikolata, fındık, fıstık gibi malzemelerle de servis edebilirsiniz.