Limonlu New York Cheesecake Tarifi
Limonlu New York Cheesecake tarifi: Limonlu New York Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu New York Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu New York Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için yulaflı bisküvi:
- 1 su bardağı yulaf ezmesi (rondodan çekilecek)
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı bal
Cheesecake için: (26 cm kalıp )
- 1 kalıp yulaflı bisküvi (üstte hazırladığımız, Hazır bisküvi kullanılacaksa:1,5 paket burçak bisküvi)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 400 gram krem peynir
- 120 gram toz şeker (1 çay bardağı)
- 200 gram süzme yoğurt (1 su bardağı)
- 150 gram krema (1 çay bardağı)
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1/4 adet limon suyu
Limonlu sos için:
- 3 adet limon (kabukları da kullanılacak)
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Limonlu New York Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Yulafın içine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Ellerinizi yağlayarak hamurdan parçalar koparıp fırın tepsisine aralıklı şekilde yerleştirin.(kurabiyeler Pişerken çok yayılıyor.)
- 180 derece fırında 10-12 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.