Limonlu Mini Cheesecake Tarifi
Limonlu Mini Cheesecake tarifi: Limonlu Mini Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Mini Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 porsiyon
Limonlu Mini Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
Kek İçin:
- 400 gram labne peyniri
- 1 paket krema
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Sos:
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet limon rendesi
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Mini Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle cheesecakeimizin alt tabanını yapıyoruz. Yulaflı bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı koyup, karıştırıyoruz.
- Hazırlanan harcı cupcake kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. Üzerlerini çay bardağı ile bastırıyoruz. Buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kekimizi yapmaya başlıyoruz. Labne peynirini bir kaseye boşaltıyoruz. Çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Üzerine kremayi ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sonra pudra şekerini ekleyip, karıştırıyoruz. Yumurtaları tek tek ekleyip, çırpıyoruz.
- Vanilya ve nişastayı da ekleyip çırpıyoruz. Son olarak limon kabuğu rendesi koyup karıştırıyoruz. Hazırlanan cupcake kalıplarına, karışımı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz. (Fırına, ısıya dayanıklı bir kasede su koymayı unutmuyoruz.!)
- Limonlu sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp, ocağı açıp karıştırıyoruz.
- Koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Sosumuz soğuyunca, ılımış cheesecakelerin üzerine sostan eşit miktarda ilave ediyoruz.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabın da 3-4 saat dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Mini Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Tatlıları 1 gece dolapta bekletince daha lezzetli olacaktır.