Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Manolya Tarifi

Limonlu Manolya

Limonlu Manolya Tarifi

Limonlu Manolya tarifi: Limonlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket bisküvi

Limonlu Sos İçin:

  • 1/2 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)
  • 1/2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Limonlu Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye krema hariç tüm malzemeyi koyup tel çırpıcı ile kısık ateşte koyulaşanankadar pişirin.
  • Puding koyulaşınca ocağın altını kapatıp içine kremayı koyun ve mikserle çırpın. Bisküvileri mutfak robotundan geçirin.
  • Servis yapacağınız kapların alt kısmına 2 çorba kaşığı bisküvi paylaştırın. Bisküvilerin üzerine bir miktar muhallebi dökün.
  • Muhallebinin üzerine tekrar bisküvi ve tekrar muhallebi dökün.
  • Limonlu sos için: Tüm malzemeyi bir tavaya alın. Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ve sosu ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
  • Üzerini benmari usulu beyaz çikolatayı eriterek süsleyebilirsiniz. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025