Limonlu Manolya Tarifi
Limonlu Manolya tarifi: Limonlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Limonlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 1 paket bisküvi
Limonlu Sos İçin:
- 1/2 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)
- 1/2 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
Limonlu Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye krema hariç tüm malzemeyi koyup tel çırpıcı ile kısık ateşte koyulaşanankadar pişirin.
- Puding koyulaşınca ocağın altını kapatıp içine kremayı koyun ve mikserle çırpın. Bisküvileri mutfak robotundan geçirin.
- Servis yapacağınız kapların alt kısmına 2 çorba kaşığı bisküvi paylaştırın. Bisküvilerin üzerine bir miktar muhallebi dökün.
- Muhallebinin üzerine tekrar bisküvi ve tekrar muhallebi dökün.
- Limonlu sos için: Tüm malzemeyi bir tavaya alın. Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ve sosu ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
- Üzerini benmari usulu beyaz çikolatayı eriterek süsleyebilirsiniz. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.