Limonlu Manolya Tarifi
Limonlu Manolya tarifi: Limonlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Limonlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
- 20 gram tereyağı
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Limon sosu için:
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 2 adet limon suyu
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını koyun.
- Sütü yavaşça ekleyerek ve devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başlayınca tereyağı, limon rendesi ve vanilyalı ekleyin.
- Devamlı karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Daha sonra ılıması için bir kenara kaldırın ama ara ara karıştırmaya devam edin.
- Bir paket yulaflı bisküvi ve petibör bisküviyi rondodan geçirin. Daha sonra limonlu sosu yapmaya başlayın.
- Bütün malzemeleri sos tenceresinde koyu kıvam olana kadar pişirin.
- Hazır olduktan sonra tekrar muhallebiye dönün. Önce 2 dakika mikserle çırpın daha sonra kremayı dökün ve 4 dakika daha çırpın.
- İki kat bisküvi iki kat muhallebi en üsten de limon sosu şeklinde manolyaları hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Manolya tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi yaparken ve soğuturken sık sık karıştırın ki topaklanmasın.