Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Lokum Tatlısı Tarifi

Limonlu Lokum Tatlısı

Limonlu Lokum Tatlısı Tarifi

Limonlu Lokum Tatlısı tarifi: Limonlu Lokum Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Lokum Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Lokum Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 1/2 adet hazır pandispanya keki
  • 1 avuç badem-kaju-fındık-fıstık karışımı
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

  • 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 6 adetten)
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası

Limonlu Lokum Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Keki parçalayın ve mutfak robotunda un haline gelene dek çekin. Ardından çerez karışımını atın ve onu da çekin.
  • Tereyağını eritin.
  • Un haline gelmiş kek karışımı ile karıştırın.
  • Bu karışımı servis yapacağınız kaselerin diplerine paylaştırın.
  • Limonlu kısmı için bir tencereye limon suyunu, 3 bardak suyu, şekeri, balı, limon kabuğu rendesini ve nişastayı alıp sürekli karıştırarak, kıvam alana dek pişirin.
  • Ardından kaselere paylaştırın ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.  Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025