Limonlu Lokum Tatlısı Tarifi
Limonlu Lokum Tatlısı tarifi: Limonlu Lokum Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Lokum Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Limonlu Lokum Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1/2 adet hazır pandispanya keki
- 1 avuç badem-kaju-fındık-fıstık karışımı
- 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
- 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 6 adetten)
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
Limonlu Lokum Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Keki parçalayın ve mutfak robotunda un haline gelene dek çekin. Ardından çerez karışımını atın ve onu da çekin.
- Tereyağını eritin.
- Un haline gelmiş kek karışımı ile karıştırın.
- Bu karışımı servis yapacağınız kaselerin diplerine paylaştırın.
- Limonlu kısmı için bir tencereye limon suyunu, 3 bardak suyu, şekeri, balı, limon kabuğu rendesini ve nişastayı alıp sürekli karıştırarak, kıvam alana dek pişirin.
- Ardından kaselere paylaştırın ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!