Limonlu Lavantalı Madlen Tarifi
Limonlu Lavantalı Madlen tarifi: Limonlu Lavantalı Madlen için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Lavantalı Madlen nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Limonlu Lavantalı Madlen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı lavanta
- 150 gram tereyağı
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
Limonlu Lavantalı Madlen tarifi nasıl yapılır?
- Lavantalı tereyağ yapmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritip altını kapatın ve lavantaları ekleyin.
- Kapağını kapatıp en fazla 15-20 dakika demleyin.
- Tereyağını ince telli bir süzgeçle süzüp lavantaları bir kaşıkla ezerek emdikleri tereyağını alın. Bu aşamada elinizde 120 gram aromalı tereyağ olması lazım.
- Daha azsa tereyağı eritip ekleyebilirsiniz.
- Şeker hariç bütün kuru malzemeleri ve limon kabuğu rendesini karıştırın.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara şeker ekleyip elektrikli mikserle 4-5 dakika kadar, kabarıp rengi açılana kadar çırpın. Mikseri durdurmadan yavaşça tereyağını ekleyin.
- Mikseri durdurup kuru malzemeleri ekleyin ve bir spatula yardımıyla yumurtaları söndürmemeye dikkat ederek karıştırın. Üzerini streçle kapatıp buz dolabında 1 saat kadar bekletin.
- Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Madlen kalıplarını bir fırça ile yağlayıp karışımı birer yemek kaşığı olarak paylaştırın.
- Önceden ısınmış fırında 10-12 dakika pişirin. İsterseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.