Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Lavantalı Madlen Tarifi

Limonlu Lavantalı Madlen

Limonlu Lavantalı Madlen Tarifi

Limonlu Lavantalı Madlen tarifi: Limonlu Lavantalı Madlen için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Lavantalı Madlen nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Lavantalı Madlen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı lavanta
  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin

Limonlu Lavantalı Madlen tarifi nasıl yapılır?

  • Lavantalı tereyağ yapmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritip altını kapatın ve lavantaları ekleyin.
  • Kapağını kapatıp en fazla 15-20 dakika demleyin.
  • Tereyağını ince telli bir süzgeçle süzüp lavantaları bir kaşıkla ezerek emdikleri tereyağını alın. Bu aşamada elinizde 120 gram aromalı tereyağ olması lazım.
  • Daha azsa tereyağı eritip ekleyebilirsiniz.
  • Şeker hariç bütün kuru malzemeleri ve limon kabuğu rendesini karıştırın.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara şeker ekleyip elektrikli mikserle 4-5 dakika kadar, kabarıp rengi açılana kadar çırpın. Mikseri durdurmadan yavaşça tereyağını ekleyin.
  • Mikseri durdurup kuru malzemeleri ekleyin ve bir spatula yardımıyla yumurtaları söndürmemeye dikkat ederek karıştırın. Üzerini streçle kapatıp buz dolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Madlen kalıplarını bir fırça ile yağlayıp karışımı birer yemek kaşığı olarak paylaştırın.
  • Önceden ısınmış fırında 10-12 dakika pişirin. İsterseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025