Limonlu Lava Kek Tarifi
Limonlu Lava Kek tarifi: Limonlu Lava Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Lava Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limonlu Lava Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 2 adet limonun suyu
- 100 gram pudra şekeri
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
Keki için:
- 120 gram pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 180 gram un
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 2 adet limon kabuğu
Limonlu Lava Kek tarifi nasıl yapılır?
- Limon suyunu, şekeri, yağı ve bir tutam tuzu kaynayan suyla dolu bir tencerenin üzerine yerleştirilmiş bir karıştırma kabına koyun.
- Şeker eriyene kadar karıştırın. Yumurtaları ekleyip kıvamı koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Karışımı süzgeçten geçirin ve soğuması için buzdolabında bekletin. Yaklaşık 1 saat soğuduktan sonra bir tepsiye top şeklinde koyun ve buzlukta 30 dakika bekletin.
- Keki için, yumurtaları ve pudra şekerini yaklaşık 5 dakika yüksek devirde çırpın.
- Unu ve limon kabuğunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak eritilmiş terayağını ekleyip iyice karıştırın.
- Kek karışımını 4 kaseye üzerilerinde 2 cm boşluk kalacak şekilde koyun.
- Kek karışımlarının ortasına dondurduğunuz limon sosları yerleştirin ve üzerlerini kaşık yardımıyla kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında kabarana kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri ekleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.