Limonlu Labneli Nemli Kek Tarifi
Limonlu Labneli Nemli Kek tarifi: Limonlu Labneli Nemli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Labneli Nemli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limonlu Labneli Nemli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram labne peyniri
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 70 gram eritilmiş tereyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Limon sos için:
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Labneli Nemli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın. Mikserle biraz karıştırdıktan sonra şekeri ekleyip beyazlaşana kadar en az 4-5 dakika çırpın.
- Karışıma sıvı yağ, eriyip soğutulmuş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.Labne peyniri de ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
- Sütü, limon rendesini, limon suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Son olarak ayrı bir kapta birbirine karıştırdığınız un, kabartma tozu, ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla kek kıvana gelene kadar karıştırın.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına (biz kelepçeli 26 cm kalıp kullandık) döküp önceden ısınmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
- Kekinizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekeri ve limon sunu karıştırarak elde ettiğiniz sosu dökün. (Limon suyunu kontrollü dökmenizi tavsiye ediyoruz. Kıvam muhallebi kıvamına yakın olmalı.)
- Sosunu da döktükten sonra kekinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Labneli Nemli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Keki 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ederseniz lezzeti çok daha nefis olacaktır.