Limonlu Kolay Kek Tarifi
Limonlu Kolay Kek tarifi: Limonlu Kolay Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Kolay Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Limonlu Kolay Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram un
- 4 gram kabartma tozu (1 çay kaşığı)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 100 mililitre süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 150 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 130 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 2 adet yumurta
- 70 gram ekşi krema (veya yoğurt)
- 2 yemek kaşığı limon suyu (süt için)
Limonlu Kolay Kek tarifi nasıl yapılır?
- Keki çırpmaya başlamadan önce sütün içine 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin ve kenarda 10 dakika bekletin ki kesilsin.
- Toz şekerle de 1 çorba kaşığı limon kabuğunu güzelce ovun. Limon kabuğunun yağı çıksın.
- Kek için geniş bir çırpma kabında tereyağını 1 dakika çırpın. Şekeri azar azar ilave edip, açılıp hacim alana kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyin. Bir yumurta karışınca diğerini ekleyin ve 1 dakika mikserin orta yüksek devrinde çırpın. Ekşi kremayı ekleyin. Ayrı bir kapta elenmiş unu, tuzu ve kabartma tozunu harmanlayın.
- Şimdi kesilen sütü ve kuru malzemeleri dönüşümlü olarak ekleyin. (Önce kuru malzemenin 1/3'ini, sıvının yarısını.) Sadece karışana kadar çırpın.
- Kalan unu da ekleyip karışana kadar spatula ile karıştırın. Bu aşamada limon suyunu da ekleyip karıştırın.
- Yağladığınız baton kek kalıbına dökün ve 160-170 derecede 45-50 dakika arası kontrollü pişirin.
Limonlu Kolay Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kuruları eklerken çok fazla çırpma işlemi yapmamalısınız. Aksi takdirde kekte kabarma olmaz.