Limonlu Kek Tarifi
Limonlu Kek tarifi: Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 320 gram vanilyalı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 350 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet limon kabuğu
- 200 gram tereyağı
- 200 mililitre süt
Şurubu için:
- 1 adet limonun suyu
- 50 gram toz şeker
- 100 mililitre su
Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesini çırpın. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu ve tuzu eleyin, tereyağını eritin.
- Şeker ve yumurta tamamen çırpıldıktan ve pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra unlu karışımı sütle beraber ilave edin.
- Son olarak eriyen tereyağını ekleyin ve tekrar çırpın. Yağlanan ve unlanan dikdörtgen kalıba harcı dökün.
- Önceden ısınan 160 derece fırında alt ve üst şekilde pişirin. Şurubu pişirin, kek sıcakken sıcak şurubu kekin üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra keki dilimleyebilirsiniz.
Limonlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Önceden ısınan fırında pişirilmeli ve sık şekilde kapağının açılmaması gerekli.