Limonlu Kek Tarifi
Limonlu Kek tarifi: Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.
- Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Limonlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız tarife ½ su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.
Limonlu Kek tarifi için servis önerisi
Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.